В розпал кризи Німеччина знижує податки на мільярди євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В розпал кризи Німеччина знижує податки на мільярди євро

Казна та Політика
718
Правляча коаліція в Німеччині провела через бундестаг проект закону про зниження прибуткового податку. Уряд країни оголосив про своє рішення ще в листопаді 2011 року. Опозиція виступила проти і тепер сподівається заблокувати закон в бундесраті, який буде голосувати за реформу 11 травня.
Згідно з проектом закону, мінімальний річний дохід, що не обкладається податком, буде підвищений на 350 євро. Це планується зробити в два етапи: з січня 2013 року буде діяти мінімум в 8130 євро, а з січня 2014 року - в 8354 євро. Таким чином влада збирається боротися з впливом інфляції, через яку підвищення зарплати переводить людей в групу з більш високою податковою ставкою. Крім того, як зазначають в уряді, реформа необхідна через зростання вартості життя.
В результаті реформи держава втратить близько шести мільярдів податкових зборів. Опозиція зазначає, що уряд не передбачив, яким чином ця сума буде компенсована. Соціал-демократи і Зелені звертають також увагу на те, що правляча коаліція погодилася на скорочення податків, хоча на вимоги держслужбовців про підвищення зарплати відповідає відмовою.
Опозиція, в свою чергу, пропонує збільшити дохід, що не обкладається податком, ще більше, але при цьому підвищити податкову ставку для багатих і передбачити, з яких джерел буде заповнена дірка в бюджеті.
Нагадаємо, в березні німецька преса активно обговорювала ідею про введення на території Євросоюзу податку на фінансові транзакції і наслідки цього кроку. Після сорока років дебатів необхідність в цьому податку, нарешті, назріла, вказували оглядачі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас