Обленерго скаржаться на борги, що зростають через комунальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обленерго скаржаться на борги, що зростають через комунальників

Енергетика
237
Енергогенеруючі компанії відзначають зростання боргів з боку комунальних підприємств за спожиту електроенергію.
Зокрема, як повідомив заступник голови обласної профспілкової організації НПЕУ "Житомиробленерго" Василь Шевчук, борги водоканалів перед "Житомиробленерго" за рік зросли майже на 500%. "У 2010 рік борг водоканалів перед обленерго склав 5 мільйонів гривень. А заборгованість під кінець 2011 рік вже склала 24 мільйони гривень", - зазначив він. Шевчук також додав, що борг водоканалів за поточний рік вже досяг 2 мільйонів гривень.
За словами Шевчука, борг водоканалів Житомирщини далеко не найбільший серед областей. Глава профспілки зазначив, що обленерго не володіють потрібними важелями впливу на водоканали і не можуть забезпечити оплату ними спожитої електроенергії. "Писалися листи і в Міністерство, писалися і в Кабмін - толку ніякого. Якщо за рік керівники водоканалів проігнорували 5 постанов Кабміну, то яких ми можемо вжити заходів? Ніяких", - підкреслив він, нагадавши, що обленерго не мають права відключати постачання електроенергії водоканалам через борги.
Проблема розрахунку водоканалів за спожиту електроенергію дуже гостро стоїть і в Луганській області. Так, заступник голови обласної профспілкової організації НПЕУ ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) Наталія Лапигіна повідомила, що одним з найбільших споживачів електроенергії в регіоні і найбільшим боржником ЛЕО є підприємство "Луганськвода". "На даний момент тільки ця компанія заборгувала нам 544 мільйони гривень", - сказала вона, зазначивши, що в цілому заборгованість водоканалів перед ЛЕО складає 693 мільйони гривень.
В результаті, за словами Лапигіної, ЛЕО не розраховується вчасно і в повній мірі з ДП "Енергоринок" і до компанії застосовуються штрафні санкції з боку НКРЕ. "Застосовуються знижувальні коефіцієнти і компанія недоотримує гроші на свою поточну діяльність: реконструкцію, модернізацію та інші витрати. Тільки в 2011 році компанія недоотримала на поточний рахунок 45 мільйонів гривень", - підкреслила вона.
ПАТ "Житомиробленерго" підконтрольне компанії VS Energy International Олександра Бабакова і Михайла Спектора. ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас