Голова НБУ пообіцяв не тиснути на бізнес через "Вітіну тисячу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ пообіцяв не тиснути на бізнес через "Вітіну тисячу"

Казна та Політика
468
Національний банк України не буде збільшувати зовнішні запозичення, податковий тиск на бізнес і не буде друкувати гроші для виконання соціальних ініціатив президента Віктора Януковича. Про це заявив глава НБУ Сергій Арбузов в інтерв'ю Урядовому кур’єру.
"Для виконання соціальних ініціатив Нацбанк не буде збільшувати зовнішні запозичення, податковий тиск на бізнес і не буде друкувати гроші. Гривня з початком виплат залишиться стабільною, а інфляція - під контролем. Ми будемо ретельно стежити, щоб не поставити під загрозу макроекономічну стабільність в країні", - сказав Арбузов.
Він підкреслив, що для виплат вкладникам Ощадбанку СРСР є всі необхідні кошти, і процес виплат, як і обіцяв президент, почнеться з 1 червня.
Зараз, за словами Арбузова, НБУ обговорює з комерційними банками, як стимулювати громадян залишати отримані кошти на депозитах.
Нагадаємо, "Державний ощадний банк України" має намір почати реальні виплати за знеціненими внесками колишнього Ощадбанку СРСР з липня 2012 року. З квітня по червень Ощадбанк займатиметься актуалізацією даних реєстру вкладників радянського Ощадбанку.
Президент Янукович доручив уряду забезпечити виплату українцям компенсації за внесками Ощадбанку СРСР в розмірі 1 тис. грн до кінця цього року. При цьому глава держави хоче зацікавити вкладників залишати кошти на депозитах.
Міністерство фінансів має намір виділити спадкоємцям померлих вкладників радянського Ощадбанку 300 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас