Банки країн БРІКС будуть кредитувати один одного у нацвалютах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки країн БРІКС будуть кредитувати один одного у нацвалютах

209
Банки країн БРІКС будуть фінансувати один одного і спільні проекти в національних валютах. Про це, як передає РИА Новости, повідомив Внешэкономбанк. Відповідна угода була підписана главами банків країн в Нью-Делі під час проведення саміту БРІКС на офіційній церемонії в присутності глав держав.
"Угоди передбачають створення базових механізмів для здійснення розрахунків та фінансування проектів в національних валютах між уповноваженими банками держав - учасниць БРІКС", - йдеться в повідомленні.
З боку ВЭБа документи підписав голова банку Володимир Дмитрієв. Крім ВЭБа до угоди приєдналися Банк розвитку Китаю, Експортно-імпортний банк Індії, Національний банк соціально-економічного розвитку Бразилії та Банк розвитку Південної Африки. Банки уклали генеральну угоду про надання кредитів в національних валютах і угоду про підтвердження акредитивів у рамках механізму міжбанківського співробітництва країн БРІКС.
"Реалізація угод сприятиме оптимізації міжбанківських розрахунків за контрактами суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності держав - учасниць БРІКС і виходу їх економічних відносин на якісно новий рівень", - наголошується в повідомленні.
Механізм міжбанківського співробітництва БРІКС сформований в результаті підписання меморандуму про співпрацю державних фінансових інститутів розвитку та підтримки експорту країн БРІКС від 15 квітня 2010 року. Основними цілями меморандуму були названі розвиток всебічного довгострокового міжбанківського співробітництва між партнерами в інтересах зміцнення торгово-економічних відносин членів БРІКС, підтримка реалізації соціально важливих і регіональних проектів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас