Частина кредиторів Греції опирається реструктуризації заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частина кредиторів Греції опирається реструктуризації заборгованості

Казна та Політика
228
Власники облігацій держкорпорацій Греції, випущених відповідно до іноземного законодавства, виступають проти реструктуризації грецького держборгу, що може зірвати зусилля Афін зі скорочення боргового навантаження, передає агентство Bloomberg.
За останні дні пройшли засідання власників 12 траншів грецьких паперів, за підсумками 10 з них загальною номінальною вартістю 3 млрд євро не був набраний кворум або кредитори прямо відмовилися від свопу боргових зобов'язань. В основному мова йде про бонди, розміщені залізничним оператором Hellenic Railways Organization SA і афінською транспортною службою Athens Urban Transport Organization SA і гарантовані урядом країни.
Влада Греції стверджує, що у них немає коштів, щоб погасити зобов'язання перед тими інвесторами, які відмовляються брати участь у реструктуризації, і списання 70% заборгованості, найкращий з наявних варіантів. Однак якщо кредитори не здадуться, Афінам, ймовірно, доведеться оголосити дефолт за низкою паперів або почати нові переговори з власниками облігацій (якщо ті на них погодяться).
"В інтересах Греції зараз погрожувати незгодним інвесторам невиплатою боргу. При цьому зовсім необов'язково випливає, що реалізація цієї загрози буде відповідати інтересам Греції", - вважає економіст Exotix Holdings Ltd. Гебріел Стерн.
Раніше в березні Греція провела наймасштабніший своп боргових зобов'язань в історії. Угода дозволить скоротити держборг Греції більш ніж на 100 млрд євро і зменшити борговий тягар з поточних 160% ВВП до менше 120% ВВП (117% ВВП за оцінками представників єврозони) до 2020 року згідно з домовленостями з Євросоюзом і МВФ.
Тим часом, за оцінками Standard & Poor's, Греції в найближчому майбутньому може знадобитися повторна реструктуризація держборгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас