ГПУ готує документи для екстрадиції Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ готує документи для екстрадиції Авакова

Кримінал
149
У Генеральній прокуратурі України не мають інформації про те, коли Римський апеляційний суд розгляне питання про екстрадиційний арешт Арсенія Авакова, повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.
"Зараз готується пакет документів, тобто це матеріали кримінальної справи зі звинувачення, й інші документи, які необхідні для процесу екстрадиції. Вони будуть також протягом тижня, як ми і обіцяли, передані італійській стороні для проведення процесу екстрадиції. Рішення про його екстрадицію ухвалить італійський суд", - сказав Бойченко.
Як правило, за його словами, процес екстрадиції може зайняти кілька місяців, якщо немає причин, що затягують цей процес. Коментуючи інформацію, що з'явилася на сайті італійської поліції, про те, що апеляційний суд Риму ухвалить рішення про екстрадицію, Бойченко сказав: "Нам не повідомили, коли буде цей суд, це засідання суду, на якому буде ухвалено рішення про екстрадиційний арешт Авакова. А поки він затриманий і перебуває в міській в'язниці".
За його словами, екстрадиційний арешт триває 40 днів. "У цей час повинні бути зібрані всі необхідні документи для ухвалення рішення щодо екстрадиції", - зазначив Бойченко.
За інформацією ЗМІ, римський суд вже розпочав розгляд справи.
Як повідомлялося, у вівторок, 27 березня, була підтверджена інформація про затримання екс-голови Авакова в Італії. Генеральна прокуратура заявила, що готує пакет документів для екстрадиції Авакова в Україну. У зв'язку з цим керівництво партії "Батьківщина" направило листа генеральному секретарю Інтерполу та уряду Італії з проханням врахувати "очевидне політичне мотивування" кримінального переслідування Авакова і звільнити його.
31 січня Аваков був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі (частина 3 статті 365 Кримінального кодексу), а також був оголошений в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту .
1 лютого Аваков заявив, що не має наміру просити політичного притулку і планує повернутися в Україну з-за кордону, де зараз працює над гуманітарним проектом. Аваков очолював Харківську облдержадміністрацію з лютого 2004-го по лютий 2010-го. Аваков очолює Харківську обласну організацію ВО "Батьківщина".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас