Італійський прем'єр: У кризі євро винні Берлін і Париж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійський прем'єр: У кризі євро винні Берлін і Париж

523
На думку Маріо Монті, відповідальність за кризу єдиної європейської валюти несуть ФРН і Франція. У перші роки існування єврозони вони порушували правила фінансової стабільності і служили поганим прикладом для інших.
Витоки кризи єдиної європейської валюти треба шукати в політиці Німеччини та Франції початку минулого десятиліття, яка призвела до різкого зростання державної заборгованості в цих країнах. Такої думки дотримується прем'єр-міністр Італії Маріо Монті. У перші роки існування валютного союзу уряди в Берліні і Парижі порушували правила фінансової стабільності, допускаючи надто високий приріст державної заборгованості, заявив він в Токіо.
З 1995 по 2004 рік Маріо Монті був членом Єврокомісії - до 1999 року єврокомісаром по внутрішньому ринку, потім комісаром ЄС з питань конкуренції. Брюссельське відомство неодноразово пропонувало оштрафувати Берлін і Париж за порушення європейського пакту фінансової стабільності, нагадав Монті. Згідно з цим документом, приріст державної заборгованості держав єврозони не повинен перевищувати рівень у три відсотки від їх ВВП. Однак ініціативу Єврокомісії про покарання порушників пакту відхилили представники інших європейських країн.
Тим самим Німеччина і Франція служили поганим прикладом для інших країн зони євро. "Якщо правила порушують батько і мати єврозони, то, звичайно, не можна очікувати, що їх буде дотримуватися Греція", - цитує слова італійського політика агентство AFP.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас