S&P підтвердило рейтинги ПАР, погіршивши прогноз щодо них до "негативного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило рейтинги ПАР, погіршивши прогноз щодо них до "негативного"

Казна та Політика
110
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's погіршило прогноз щодо рейтингів Південноафриканської Республіки до "негативного" з "стабільного", одночасно підтвердивши довгостроковий і короткостроковий рейтинги країни в іноземній валюті на рівні "BBB+/A-2" і довгостроковий і короткостроковий рейтинги в місцевій валюті - на позначці "A/A-1", передає РИА Новости.
"Негативний" прогноз відображає можливість зниження рейтингу, якщо економічні і соціальні проблеми виллються в політичну дискусію під час підготовки до виборів в 2014 року і, як наслідок, нададуть тиск на політичні основи країни", - зазначають аналітики.
Серед основних економічних і соціальних проблем країни експерти називають низьке зростання доходів на душу населення, яке в поточному році може скласти 2,1%, а також збереження дуже високого рівня безробіття.
"Ми можемо знизити рейтинги ПАР, якщо економічні і соціальні проблеми будуть зберігатися при нездатності економіки створити робочі місця, необхідні для збільшення зайнятості. Також до зниження рейтингу можуть призвести проблеми, пов'язані з дефіцитом бюджету", - йдеться в повідомленні агентства.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас