Казахстанських фермерів зобов'язали платити податок на гній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстанських фермерів зобов'язали платити податок на гній

Аграрний ринок
417
Казахстанських фермерів зобов'язали платити за гній, який виробляє їхня худоба.
Відповідне положення, як передає "31 телеканал", з'явилося в новому екологічному кодексі республіки (зміни і доповнення до нього набрали чинності на початку поточного року).
Як наголошується в повідомленні, в документі продукти життєдіяльності овець, корів, кіз і коней значаться в переліку небезпечних для навколишнього середовища речовин, передає Лента.ру.
За новими правилами жителі республіки повинні будуть вписати всю свою худобу в екологічні паспорти селянських господарств, а також оплатити роботу приватних екологів-проектувальників, які займуться перерахунком тварин і оцінять збиток, завданий навколишньому середовищу продуктами їхньої життєдіяльності.
У департаменті екології телеканалу пояснили, що річна ставка за тонну гною складе менше 1,6 тисячі тенге (317 рублів).
Зазначимо, що пропозиція про введення податку на гній в Казахстані звучала неодноразово (одне з повідомлень датоване 2002 роком). Наприклад, рада народних депутатів Східно-Казахстанської області мала намір таким чином очистити селища і міста від скупчень гною і змусити місцевих жителів використовувати його як добриво.
Зі схожими проблемами в 2008 році зіткнулися естонські фермери. Вони отримали податкові повідомлення з вимогою заплатити за метан, що випускається їхніми коровами в атмосферу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас