Європейський експерт: Угоду про асоціацію України з ЄС парафують найближчими днями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський експерт: Угоду про асоціацію України з ЄС парафують найближчими днями

249
Експерт з питань зовнішньої політики ЄС Брюссельського Центру європейської політики Аманда Пол впевнена, що Україна виконає рекомендації Євросоюзу зі зміцнення основ демократії і верховенства права.
"Можна сподіватися, що відносини між Україною та ЄС будуть поліпшуватися в найближчі кілька місяців, тому що цілком очевидно, що позитивні відносини з Україною є дуже важливими для ЄС, - говорить експерт.
Вона також нагадала, що Європейський союз був стурбований деякими речами, пов'язаними з демократією, "і попросив Україну заспокоїти друзів у Європі і довести, що ситуація в країні буде поліпшуватися з точки зору демократії, верховенства права. І це те, чого ЄС дійсно очікує".
Пол також висловила переконання, що Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом буде парафована найближчими днями. "Це дійсно добре, що деякі позитивні зрушення існують, але необхідно продовжувати рухатися в цьому напрямку. У нас є деякі сигнали з України, починається процес реформ, і це ще один хороший політичний знак. Протягом найближчих декількох місяців має бути досягнутий значний прогрес", - запевнила експерт.
"Ми вже чули від ЄС, підготовка та проведення парламентських виборів є також дуже значущими. Звичайно, Україна дуже важлива для ЄС, це очевидно", - додала вона.
Експерт висловила впевненість, що останні ротації в українському уряді, зокрема, призначення Валерія Хорошковського відповідальним за євроінтеграцію, можуть позитивно вплинути на потепління у відносинах. "Ми повинні почекати і подивитися, що насправді відбудеться. Але я думаю, що події в найближчі кілька місяців будуть, звичайно, дуже позитивними", - резюмувала Аманда Пол.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас