Білоруські НПЗ в 2013 р. будуть випускати бензин тільки стандарту Євро-4 і Євро-5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські НПЗ в 2013 р. будуть випускати бензин тільки стандарту Євро-4 і Євро-5

Енергетика
126
Білоруські нафтопереробні заводи до кінця 2012 року завершать реалізацію всіх інвестпроектів, необхідних для переходу на випуск автомобільних бензинів, які відповідають європейським стандартам якості Євро-4 і Євро-5, повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" в концерні "Белнефтехім".
"Заплановане введення на НПЗ до кінця 2012 року в експлуатацію установок ізомеризації дозволить забезпечити перехід на випуск автобензинів відповідно до вимог європейських стандартів тільки Євро-4 і Євро-5", - сказав представник концерну.
ВАТ "Нафтан" в поточному році, зокрема, планує ввести в експлуатацію установку низькотемпературної ізомеризації, яка дозволить отримувати високооктановий компонент товарних бензинів і, як наслідок, знизити в них вміст ароматичних вуглеводнів.
Мозирський НПЗ у першому півріччі 2012 року завершить будівництво установки ізомеризації, що дозволить одержувати високооктанові компоненти, необхідні для збільшення виробництва автомобільних бензинів Аі-92, Аі-95. Крім того, в кінці 2012 року завод розраховує, зокрема, завершити будівництво установки вакуумної дистиляції мазуту і модернізацію установки гідроочищення дизельного палива під процес гідроконверсії вакуумного газойлю. Це дозволить збільшити глибину переробки нафти до 71% і забезпечити повне завантаження установки каталітичного крекінгу гідроочищеним вакуумним газойлем.
Представник "Белнефтехіму" також зазначив, що в даний час білоруські НПЗ виробляють дизпаливо стандартів Євро-4 і Євро-5. Автомобільні бензини відповідають вимогам Євро-3 і Євро-5 (Аі-95 виробництва ВАТ "Мозирський НПЗ").
НПЗ Білорусії в даний час випускають близько 80 найменувань сертифікованої, в тому числі в Європі, продукції. Близько 70% випущеної продукції експортується в країни ближнього і далекого зарубіжжя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас