Видачу виплат вкладникам Сбербанку СРСР відклали на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видачу виплат вкладникам Сбербанку СРСР відклали на місяць

902
"Ощадбанк України" почне виплати вкладникам Сбербанку СРСР з липня, незважаючи на доручення президента почати видачі з червня.
З квітня "Ощадбанк України" займеться актуалізацією даних реєстру вкладників Сбербанку СРСР, яким до кінця поточного року держава планує виплатити компенсацію в розмірі 1 тис. грн. на людину, а вже з липня почнуться виплати.
Про це, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", заявив заступник голови правління "Ощадбанку" Антон Тютюн.
Зокрема, він висловив упевненість, що до липня "Ощадбанк" зможе почати реальні виплати. Банк запропонує вкладникам депозит з підвищеною відсотковою ставкою для розміщення на ньому отриманих коштів, але "якщо людина захоче ці гроші забрати - безумовно, це її право і ми це її вимогу задовольнимо".
"Ми будемо виділяти додаткові операційні вікна, в деяких відділеннях, де будуть великі потоки клієнтів, будемо виділяти консультантів. Досвід минулих виплат показав, що одного каналу взаємодії - банківських відділень - мало, тому ми підключаємо більш сучасні канали - сайт, безкоштовну телефонну лінію, SMS-банкінг та інше", - повідомив представник "Ощадбанку".
Тютюн розповів, що вкладники зможуть через колл-центр або сайт банку дізнатися дату і час свого приходу у відділення і, надавши банку паспорт та його ксерокопію, персональний ідентифікаційний код, а також ощадну книжку із записами про вклади, підтвердити свої дані в реєстрі. Повторно банк призначить дату вже для отримання компенсації.
Зі слів представника "Ощадбанку", на сьогоднішній день в електронному реєстрі фінустанови числяться 12 млн. вкладників колишнього Сбербанку УРСР, з них половина отримала компенсації в 2008 році, тому виплати стосуються інших 6 млн. громадян.
Нагадаємо, під час розширеного засідання Кабміну 7 березня Президент заявив, що кількість громадян, які можуть розраховувати на компенсацію, становить понад 6 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас