UBS відкидає звинувачення у допомозі громадянам Франції в ухиленні від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS відкидає звинувачення у допомозі громадянам Франції в ухиленні від податків

179
Швейцарський банк UBS спростував звинувачення в допомозі громадянам Франції в ухиленні від податків, що містяться в книзі французького журналіста Антуана Пейона "Зниклі у Франції 600 мільярдів". У розслідуванні Пейона стверджується, що банк навчав своїх співробітників консультувати французьких підприємців і представників еліти на тему того, як краще ухилитися від податків.
У заяві банку йдеться: "UBS повністю заперечує всі голослівні твердження і буде захищатися, використовуючи всі передбачені законом засоби". У банку також наголосили, що Пейон отримував інформацію від колишніх працівників UBS, які подали в суд на французьку філію фінансової організації. При цьому UBS провів внутрішнє розслідування, яке не підтвердило звинувачення і претензії колишніх співробітників.
У 2009 році UBS виплатив 780 млн доларів владі США в рамках врегулювання судових претензій. Сполучені Штати Америки з'ясували, що UBS допомагав своїм американським клієнтам приховувати мільярди доларів на секретних рахунках. Протистояння UBS та офіційного Вашингтона призвело до спрощення фінансового законодавства Швейцарії, в тому числі в питанні розкриття банківської таємниці.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас