Балога закликає Міненергетики підвищити пожежну безпеку на АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога закликає Міненергетики підвищити пожежну безпеку на АЕС

Енергетика
100
Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога просить главу Міненергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка підвищити пожежну безпеку на діючих атомних електростанціях.
Про це йдеться в листі Балоги до міністра Бойка.
У документі йдеться, що МНС під час нагляду за дотриманням вимог у сфері пожежної безпеки Національної атомної енергогенеруючою компанією Енергоатом встановило, що до сих пір залишаються нереалізованими протипожежні заходи, передбачені програмою першочергових заходів щодо підвищення безпеки АЕС до 2005 року включно.
Така ситуація спостерігається не дивлячись на те, що ця програма була завершена, і вже вступила в силу концепція підвищення безпеки діючих енергоблоків атомних електростанцій, наголошується в листі.
Крім того, під час розробки концепції Енергоатом виключив протипожежні заходи з переліку організаційно-технічних і відніс їх до менш пріоритетних.
"Починаючи з 2005 року і до сих пір на АЕС України залишається незадовільним стан виконання заходів, пов'язаних з підвищенням рівня пожежної безпеки та приведення протипожежного захисту діючих енергоблоків АЕС у відповідність до вимог МАГАТЕ", - зазначено в листі Балоги.
Балога зазначає, що з 15 діючих енергоблоків АЕС лише на 7 перші приміщення з електронною і електричною апаратурою обладнані системами газового пожежогасіння.
При цьому замінено лише 19 з 45 систем автоматичної пожежної сигналізації каналів систем безпеки енергоблоків, хоча цю роботу планувалося завершити до кінця 2010 року.
Лише на 3 енергоблоках впроваджені системи протидимного захисту приміщень та шляхів евакуації, які не мають зв'язків із зовнішнім середовищем.
Як повідомлялося, в грудні 2011 року Кабінет Міністрів затвердив програму збільшення рівня безпеки на АЕС на 2012-2017 роки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас