У Податковій службі розповіли, за що можуть не прийняти податкову декларацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Податковій службі розповіли, за що можуть не прийняти податкову декларацію

Казна та Політика
833
Відсутність обов'язкових реквізитів є єдиною причиною відмови в прийнятті податкових декларацій.
Як повідомили УНІАН у прес-службі ДПСУ, про це сказав голова ДПСУ Олександр Клименко під час зустрічі з президентом Американо-української ділової ради Морганом Вільямсом.
"Стратегічний курс податкової служби спрямовано на побудову партнерських відносин з платниками. Тому ми оперативно реагуємо на об'єктивну критику і вживаємо заходів з недопущення формування негативної громадської думки щодо упередженого ставлення ДПС України до підприємств, які декларують збиткову діяльність", - підкреслив він.
Керівник податкової зазначив, що згідно з пунктами 48.3 і 48.4 статті 48 Податкового кодексу, існує єдина підстава для відмови у прийнятті податкової декларації - це відсутність обов'язкових реквізитів.
"Нещодавно в територіальні органи ДПС мною направлено лист про персональну відповідальність посадових осіб у разі відмови у прийнятті податкової декларації на підставі інших причин, не передбачених Кодексом", - підкреслив Клименко.
Таким чином, показники, що містяться в податкових деклараціях, і на підставі яких платником обчислені податкові зобов'язання (зокрема, від'ємне значення об'єкта оподаткування), не є підставою для неприйняття таких декларацій, підсумовують в Податковій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас