Банківські програми "кеш-бек" згасатимуть, бо банкам не цікаві відрахування за покупки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські програми "кеш-бек" згасатимуть, бо банкам не цікаві відрахування за покупки

Фінтех і Картки
1065
Більшість українців ніколи не матимуть кеш-беку. Це - коли банк їм повертає гроші за оплату карткою придбаних товарів і послуги. У вітчизняних фінустановах така програма прижилася мало.
Костянтин Лежнін, заступник голови правління комбанку:
"Программа кеш-бек интересно выглядит на первом этапе. Но реально, когда клиент получает такую возможность, то реально это их не очень прельщает. Кеш бек - максимум один процент".
1% від суми покупки - це максимум, який може повернути банк. Адже для фінустанов - кеш бек - затратна операція. Суму, що повертають клієнту, банк вираховує з доходу, отриманого від торгового підприємства. А це - у середньому півтора процента. Тому і клієнтам в основному повертали 0,3-0,5 % від обсягу покупки. На витрати йдуть здебільшого заради частки ринку.
Павел Рихлінський, генеральний менеджер міжнародної платіжної системи:
"Кеш-бек - це стартовий проект для компанії. Це найкращий, найпростіший і найшвидший спосіб надати послугу клієнту, привернути його увагу. Та чим оригінальнішим стає ринок, тим вимогливіші клієнти. І тим менш привабливою стає послуга кеш-беку".
Сегмент пластику суттєво змінюється, констатують іноземці. Так відбулося на Заході. Раніше усім клієнтам пропонували стандартні умови. Приміром - однаковий процент за всіма картками. Тепер ринок перейшов до індивідуальних пропозицій. Клієнт сам обирає, які сервіси на картці йому потрібні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас