АУБ: Керівником Нацбанку міг би стати Віктор Ющенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: Керівником Нацбанку міг би стати Віктор Ющенко

2365
Зміна керівництва Національного банку України (НБУ) необхідна уряду та особисто президенту України Віктору Януковичу. Про це "Мінфіну" стало відомо із заяви голови Асоціації українських банків (АУБ) Олександра Сугоняко під час прес-конференції "АУБ вимагає відставки керівництва НБУ".
За словами пана Сугоняко, чим швидше змінять керівництво НБУ, тим краще для країни. "Цих дій вимагає і банківська галузь, і економіка України, і президент, - зазначив він. - Складно відповісти, як швидко це відбудеться. Все залежить від того, чи почують нас в НБУ, в адміністрації президента, Верховній Раді, і чи прочитають ті матеріали, які ми їм відправили".
Крім того, президент АУБ повідомив, що на пост керівника Нацбанку є багато кандидатур. "Головне, щоб вони були демократичними і готовими до вирішення складних проблем, які зараз у нас є", - зазначив він.
У тому числі, на думку Олександра Сугоняко, керівником Нацбанку міг би стати колишній президент України Віктор Ющенко, так як "з усіх екс-керівників НБУ, Віктор Ющенко користувався найбільшою довірою в світі".
Нагадаємо, що АУБ звернулася до президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина та народних депутатів з аналізом діяльності НБУ в монетарній і регуляторній політиці. При цьому АУБ направила відповідну аналітичну записку, на підставі якої поставила питання про непрофесіоналізм діючого керівництва НБУ і необхідність його відставки.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас