Генпрокуратура України готує запит в Італію на видачу Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура України готує запит в Італію на видачу Авакова

Кримінал
272
Генеральна прокуратура України готує пакет документів для екстрадиції з Італії в країну екс-глави Харківської облдержадміністрації Арсенія Авакова, повідомляє прес-служба Генпрокуратури у вівторок.
"Генеральною прокуратурою України готується пакет документів для екстрадиції з Італії в Україну Арсенія Авакова, який розшукувався за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України. За орієнтуванням Українського бюро Інтерполу, громадянин А.Аваков був затриманий 26 березня 2012 року в м. Фрозіноне (Італія)", - йдеться в повідомленні.
А.Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу), а також був оголошений в міжнародний розшук. За поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.
А.Аваков 1 лютого заявив, що не має наміру просити політичного притулку, планує повернутися в Україну з-за кордону, де він працював над гуманітарним проектом.
Червонозаводський райсуд Харкова 20 березня відмовився скасувати постанову про порушення кримінальної справи стосовно А.Авакова в зв'язку з незаконним відчуженням 55 га землі біля селища Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.).
Україна оголосила А.Авакова в розшук через Інтерпол 21 березня.
У вівторок, 27 березня, підтверджена інформація про затримання екс-голови ХОДА в Італії. У зв'язку з цим керівництво партії "Батьківщина" направило листа генеральному секретарю Інтерполу та уряду Італії з проханням врахувати "очевидне політичне мотивування" кримінального переслідування А.Авакова і звільнити його.
А.Аваков очолював Харківську ОДА з лютого 2004-го до лютого 2010 року. Він очолює Харківську обласну організацію ВО "Батьківщина".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас