У Києві закрили музей Булгакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві закрили музей Булгакова

80
З сьогоднішнього дня на невизначений час припинив свою роботу Музей Михайла Булгакова на Андріївському узвозі в Києві.
Як повідомив голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець, про це йому розповіли працівники музею.
"Упевнений, що немає ніякої причини так грубо і несподівано припиняти роботу музею, який закривають через ремонт Андріївського узвозу, хоча сама по собі ідея закривати будинки через ремонт проїжджої частини - безглузда. Крім того, гостям столиці доведеться повертатися додому "ні з чим" і все через бездумні дії київської влади, яка не попередила музей про можливе закриття, і обрала найбільш невідповідний для цього період - період весняних канікул", - заявив Бригінець.
Депутат зазначив, що колектив протягом кількох місяців збирав заявки на екскурсії в період весняних канікул з усіх шкіл країн СНД і Києва. Тепер через припинення роботи музею замовлені екскурсії скасовують. Коли музей знову почне працювати, влада не повідомляє.
Як нагадав Бригінець, літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова - будинок-музей у Києві, в якому письменник жив і мав свою лікарську практику. У 1989 році Київський виконком ухвалив Рішення про створення літературно-меморіального музею Михайла Булгакова. Два роки тривали реставраційні роботи. А 15 травня 1991 р. двері музейного закладу вперше відкрилися для відвідувачів. Сучасний музейний заклад перебрав на себе і функції будинку з вул. Воздвиженської, 10, в Києві, де народився майбутній письменник, оскільки будинок зруйнували.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас