Кандидат у президенти США назвав Росію ворогом номер один — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кандидат у президенти США назвав Росію ворогом номер один

989
Екс-губернатор Массачусетсу та один з можливих кандидатів у президенти США від республіканців Мітт Ромні назвав Росію "геополітичним ворогом номер один" для Сполучених Штатів. Відповідну позицію Ромні висловив 26 березня в інтерв'ю телеканалу CNN.
Критичні коментарі на адресу Росії Ромні висловив, відповідаючи на запитання про заяву Барака Обами, зроблену ним на зустрічі з Дмитром Медведєвим в Сеулі раніше 26 березня. Тоді президент США сказав, що в разі переобрання зможе "проявити велику гнучкість" в питаннях розгортання системи ПРО НАТО в Європі. Як зазначає Agence France-Presse, це висловлювання стало надбанням громадськості випадково, через те, що його почули репортери, які стояли поруч.
Ромні назвав "дуже тривожним" той факт, що президент США планує укладати з Росією якісь домовленості, про які "не хоче говорити американському народу перед виборами". "Росія завжди підтримує найгірші світові режими, й ідею Обами проявляти гнучкість у відносинах з нею я вважаю дуже тривожною", - зазначив Ромні.
Відповідаючи на запитання, чи є Росія більшим ворогом для США, ніж КНДР і Іран, Ромні зазначив, що, на відміну від згаданих країн, Москва є більш значущим світовим гравцем, і тому представляє з себе противника з геополітичної точки зору. "КНДР і Іран досить проблемні, і ми йдемо в ООН, щоб зупинити їх. Коли Башар Асад вбиває власне населення, ми йдемо в ООН, але Росія, часто разом з Китаєм, завжди встає на бік цих найгірших режимів у світі", - підкреслив республіканець.
Мітт Ромні на даний момент вважається найбільш вірогідним кандидатом в президенти США від Республіканської партії. Від Демократичної партії балотуватися буде Барак Обама. Вибори президента пройдуть 6 листопада 2012 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас