Заборона на одноразові пакети вдарить по гаманцю покупців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона на одноразові пакети вдарить по гаманцю покупців

3206
Можлива заборона полімерних і поліетиленових пакетів призведе до того, що покупці повинні будуть платити за пакети в рази більше.
Так вважає засновник і співвласник мережі супермаркетів "Фуршет" Ігор Баленко.
"Якщо ми говоримо про паперовий пакет, який буде витримувати 5-10 кг, як поліетиленові, то будуть потрібні спеціальні ручки - тому що папір слабший, ніж поліетилен. А якщо взяти сире м'ясо або заморожену продукцію, яка виділяє воду, тоді взагалі потрібен водонепроникний паперовий пакет - але уявіть собі ціну такого пакета! До покупки доведеться додати 10-15% її вартості. А звичайний паперовий пакет - він відразу порветься", - зауважив він.
Цю ж точку зору підтримав і комерційний директор заводу-виробника поліетиленової продукції з Дніпропетровська "Профі-Пак", Віталій Климов.
"Я не можу назвати обсяг ринку поліетиленових пакетів в Україні, але я просто не бачу замінника, який буде знаходиться приблизно в одній ціновій категорії і з тими ж функціональними параметрами. Паперові пакети будуть в рази дорожчими. Адже якщо собівартість поліетиленового пакета становить приблизно 20-30 коп., то паперового пакета такого ж розміру - 3-4 грн", - сказав він.
Нагадаємо, в Мінрегіонбуді пояснюють, що головне завдання запропонованого законопроекту - мінімізувати відходи таких пакетів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас