Захист Стросс-Кана оскаржить нові звинувачення проти нього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захист Стросс-Кана оскаржить нові звинувачення проти нього

Кримінал
116
Захист екс-глави МВФ Домініка Стросс-Кана оскаржить пред'явлені йому звинувачення в звідництві.
"Ми зажадаємо скасувати це рішення", - заявив адвокат Стросс-Кана Анрі Леклерк, передає РИА Новости.
Ще більш неймовірно і суперечить звичному глузду використання понять злочинного угруповання або мережі щодо звичайної розпусної діяльності", - заявив інший адвокат Рішар Малка.
За його словами, процес проти його клієнта має на меті "ввести нове кримінальне покарання для клієнтів повій, яке не передбачається законом".
Він також зазначив, що процес проходить в розпал передвиборної кампанії, в якій Стросс-Кан збирався брати участь до його затримання рік тому в Нью-Йорку за звинуваченнями покоївки готелю Sofitel.
Стросс-Кан проходить обвинуваченим у справі про проституцію навколо готелю Carlton в Ліллі. За даними слідства, він неодноразово брав участь в розпусних вечірках в Парижі, Вашингтоні та інших містах, на які запрошувалися повії, а оплачувалися вечора частково за рахунок французьких підприємств.
Остання поїздка організаторів вечірок в компанії дівчат до Вашингтона відбулася з 11 по 13 травня 2011 року, за день до затримання голови МВФ за скаргою покоївки готелю Sofitel Нафіссату Діалло на насильницькі дії сексуального характеру.
Стросс-Кан кілька днів провів в американській в'язниці, потім був випущений під заставу 1 млн. доларів і опинився під домашнім арештом. Справу проти колишнього глави МВФ було закрито 23 серпня після того, як з'ясувалося, що покоївка дала неправдиві свідчення при отриманні притулку в країні, дурила податкові та соціальні органи, а також, ймовірно, збрехала у свідченнях під присягою перед великим журі.
Діалло продовжила захищати свою честь в суді, подавши цивільний позов, попередні слухання за яким почнуться 28 березня в Нью-Йорку. Ні Стросс-Кан, ні позивач не зобов'язані бути присутніми в суді в цей день.
Наприкінці лютого Стросс-Кан отримав повістку на 28 березня, а у понеділок, 26 березня, приїхав на допит до палацу правосуддя в Ліллі. Допит тривав дев’ять годин, після чого було оголошено, що екс-главі МВФ пред'явлені звинувачення в звідництві у складі злочинної групи. Відповідно до законодавства, покарання за це може бути у вигляді 20 років позбавлення волі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас