Україна може виробляти біопаливо з сільгосппродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може виробляти біопаливо з сільгосппродукції

Аграрний ринок
394
Україна щорічно може виробляти понад 5 млн тонн біопалива з сільгосппродукції.
Про це УНІАН повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України з посиланням на слова міністра Миколи Присяжнюка.
На думку міністра, при ефективній переробці цукрових буряків і кукурудзи аграрна галузь України зможе забезпечити половину внутрішньої потреби в світлих нафтопродуктах.
"Ми практично на 100% залежимо від імпортних світлих нафтопродуктів, щорічно закуповуючи їх в обсязі понад 11 млн тонн. У той же час наша аграрна галузь може дати 5 млн тонн світлих нафтопродуктів. Сьогодні ми разом з Міністерством енергетики та вугільної промисловості завершуємо роботу над законопроектом про обов'язкове використання світлих нафтопродуктів і певних пільг і мотиваторів для розвитку цього напрямку", - зазначив М.Присяжнюк.
Відзначається, що в результаті переговорів під час робочого візиту М.Присяжнюка в Вашингтон досягнута домовленість про те, що між Україною і США буде підписаний Меморандум, який передбачатиме законодавчу, технічну допомогу та фінансові інвестиції з розвитку біопалива.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас