Експерти: Цукор може подорожчати на 10-15% до кінця весни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Цукор може подорожчати на 10-15% до кінця весни

Аграрний ринок
339
Ціни на цукор на внутрішньому ринку можуть підвищитися на 10-15% до кінця весни у зв'язку з підвищеним попитом на нього, вважає заступник директора департаменту продовольства Міністерства аграрної політики і продовольства України Олександр Печенога.
"Попит на цукор, що зростає в кінці весни, звичайно ж, трохи підвищує ціну на внутрішньому ринку. Враховуючи, що ресурси цукру досить високі, вважаю, що буде незначне підвищення - на 10-15%", - сказав він на прес-конференції в понеділок в Києві.
Генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Володимир Лапа також вважає, що до початку літа ціни на цукор можуть підвищитися на 10%.
"Очевидно, що десь в кінці весни - на початку літа оптові ціни можуть досягти 6 грн/кг. Це означає, що роздрібні ціни будуть перебувати в межах 7 грн/кг", - сказав він.
Серед причин подорожчання цукру В.Лапа відзначив підвищення попиту на цей продукт, що збігається із сезонним зниженням пропозиції, а також необхідність приведення цін реалізації до собівартості виробництва.
У свою чергу, експерт Української аграрної конфедерації (УАК) Денис Рубченко сказав, що на ціну на цукор будуть впливати обсяги посівів цукрових буряків.
"Фактична кількість посівів дасть нам можливість говорити, яке насправді буде коливання цін до кінця цього року. Але підвищення в межах 10% - це досить реалістично", - сказав він.
Як повідомлялося, Україна з буряка врожаю 2011 року виробила 2,33 млн тонн цукру проти 1,54 млн тонн роком раніше.
Ємність внутрішнього ринку цукру експерти оцінюють приблизно в 1,86 млн тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас