В Харкові з'явився перший двоповерховий потяг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Харкові з'явився перший двоповерховий потяг

1824
До Харкова доставлено перший з двох двоповерхових електропоїздів "Шкода", придбаних Південною залізницею.
Як повідомили в прес-службі підприємства, з Чехії до Харкова новий поїзд транспортували локомотивами залізницею через Чоп, Львів і Київ.
Електропоїзд прийшов у ремонтно-екіпірувальне депо, де буде проходити технічне обслуговування новий пересувний склад виробництва "Шкода", "Хюндай" і Крюківського вагонобудівного заводу.
"У середині березня в Чехії цей електропоїзд був переданий українській делегації на чолі з віце-прем'єр-міністром України - міністром інфраструктури Борисом Колесниковим, який високо оцінив можливості "Шкоди", - зазначив начальник Південної залізниці Віктор Остапчук.
За його словами, "чеська залізнична техніка - це "класика", дуже надійна і разом з тим досить проста в експлуатації та ремонті. А комфорт і швидкість нового електропоїзда наші пасажири оцінять вже в першій половині травня".
Планується, що "Шкоди" будуть курсувати з кільцевих маршрутах і Харків-Дніпропетровськ-Донецьк-Луганськ-Донецьк-Харків.
В найближчий день "Шкода" пройде необхідні митні процедури, потім - пуско-налагоджувальні роботи і підготовку до випробувань. Випробування поїздів, які працюють як на постійному, так і на змінному струмі, будуть проводитися на ділянках Лозова-Слов'янськ (постійний струм) та Бориспіль-Баришівка (змінний струм).
До складу електропоїзда входять шість двоповерхових вагонів, з них два - головні моторні з кабінами управління. Кількість місць - 636, з них 46 - першого класу і 590 - другого.
Згідно з заявкою Південної залізниці, в одному з вагонів облаштовано міні-бар. До послуг пасажирів - система Wi-fi, розетки живлення тощо. У поїздах передбачені місця для інвалідів-колясочників.
Як нагадали в прес-службі залізниці, 16 березня до Харкова прибув перший швидкісний поїзд "Хюндай" південнокорейського виробництва.
Двоповерховий міжрегіональний поїзд подвійного струму серії EJ 675 виробництва "ŠKODA VAGONKA a.s." призначений для швидкісних перевезень пасажирів у вагонах підвищеного комфорту, з максимальною експлуатаційною швидкістю до 160 км/год по залізницях України з шириною шляхів 1520 мм на електрифікованих ділянках шляхів з постійним струмом напругою 3000 В і змінним струмом напругою 25000 В, частотою 50 Гц. До складу електропоїзда входять 6 двоповерхових транспортних одиниць.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас