Росія хоче обговорити на саміті БРІКС світову економіку і підтримку МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія хоче обговорити на саміті БРІКС світову економіку і підтримку МВФ

213
Участь у програмах МВФ та аналіз ситуації у світовій економіці, а також енергетична безпека входять до числа пріоритетів Росії на саміті БРІКС, повідомив помічник президента РФ Сергій Приходько.
Саміт БРІКС пройде в Нью-Делі 28-29 березня, Росію представлятиме президент Дмитро Медведєв.
"Серед російських пріоритетів на саміті - поглиблений аналіз ситуації у світовій економіці та фінансах, а також координація позицій учасників БРІКС напередодні (червневого) саміту "групи двадцяти" в Мексиці, реформа МВФ і обговорення питання про масштаби та умови можливої участі держав БРІКС в поповненні фінансових ресурсів МВФ", - повідомив Приходько журналістам.
До порядку денного саміту включені проблеми глобального управління. "В рамках цього блоку планується, що лідери обміняються думками про стан світової економіки та процес реалізації Рамкової угоди про впевнене, стале та збалансоване зростання (підписана на саміті G20 в Піттсбургу у вересні 2009-го), реформи інститутів глобального управління і проблематики міжнародної стабільності і безпеки", - повідомив Приходько.
У числі питань, які також будуть обговорюватися на зустрічі, - БРІКС та сталий розвиток. "Тут передбачається обговорити індійську ідею створення банку розвитку "Південь - Південь", а також тематику підготовки до конференцій ООН зі сталого розвитку та з біорізноманіття, які пройдуть пізніше цього року відповідно в Бразилії (червень, Ріо-де-Жанейро) і Індії (жовтень, Делі); процес реалізації Цілей розвитку тисячоліття, перспективи Дохійського раунду переговорів в рамках СОТ", - зазначив представник Кремля.
Ідею створення банку розвитку "Південь - Південь" Індія висунула в лютому 2012 року. Передбачається, що нова кредитна організація буде займатися фінансуванням проектів розвитку в цих країнах, а фонди будуть створюватися за рахунок країн БРІКС.
Як очікується, за підсумками зустрічі лідерів буде оприлюднена Делійська декларація. "З урахуванням заявленого порядку денного Росія розраховує, що майбутній саміт прийме рішення, здатні відчутно позитивно вплинути на розвиток фінансово-економічної і міжнародно-політичної ситуації, зміцнити позиції БРІКС в світі, просунути нашу взаємодію", - повідомив Приходько.
Очікується, що в присутності лідерів керівники банків розвитку країн БРІКС підпишуть генеральну угоду про надання кредитів у національних валютах в рамках механізму міжбанківського співробітництва держав - учасниць БРІКС і Багатосторонню угоду про підтвердження акредитивів. Крім того, лідерам буде представлений документ "Економіки країн БРІКС: доповідь про Бразилію, Росію, Індію, Китай та Південну Африку", зазначив помічник президента.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас