Росія затопить в Тихому океані невдало запущений супутник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія затопить в Тихому океані невдало запущений супутник

35
Російський супутник "Експрес-АМ4", запущений 18 серпня 2011 р. з космодрому Байконур, але виведений на нерозрахункову орбіту, сьогодні буде затоплений в північній частині Тихого океану.
Вартість супутника, який повинен би забезпечити цифрове телевізійне мовлення в 19 регіонах Росії, міністр зв'язку Ігор Щеголєв раніше оцінив в 150-200 млн доларів. В кінці 2011 року страхове відшкодування за втрату космічного об'єкта становило 7,5 млрд рублів, повідомляє РБК-Україна.
Район падіння в акваторії Тихого океану за 2 години до "моменту Х" буде закритий для судноплавства і польоту літаків. За непідтвердженою інформацією інших джерел, космічний апарат може бути затоплений сьогодні, 26 березня.
Нагадаємо, "Експрес-АМ4" мав забезпечити Інтернетом і телебаченням Далекий Схід, а також Бурятію, Тиву, Хакасію, Башкортостан, Комі, Татарстан, Алтайський, Забайкальський і Красноярський краї, Іркутську, Волгоградську області та Ханти-Мансійський автономний округ. Контракт на будівництво супутника був укладений в 2008 році. На створення аналогічного апарата також знадобиться близько двох років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас