Білорусія направила в ЄврАзЕС новий лист про наміри для антикризового кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія направила в ЄврАзЕС новий лист про наміри для антикризового кредиту

Казна та Політика
173
Офіційний Мінськ направив новий лист про наміри в рамках стабілізаційної програми кредитування Антикризового фонду (АКФ) ЄврАзЕС. Про це повідомила прес-служба Євразійського банку розвитку, який управляє коштами фонду.
Лист з уточненими планами щодо подальшої стабілізації і реформування економіки від білоруського уряду, що є однією з умов надання третього траншу кредиту на суму 440 млн доларів від ЄврАзЕС, було отримано Антикризовим фондом 20 березня. В даний час експерти ЄАБР вивчають представлений офіційним Мінськом документ.
Місія експертів АКФ має намір незабаром прибути до Мінська і продовжити консультації з владою Білорусі щодо уточнення стабілізаційної програми на 2012 рік. Сторонам належить врахувати вплив кризи-2011 на економіку республіки. Експерти АКФ мають намір упевнитися у твердості намірів білоруської сторони у виконанні зобов'язань, передбачених умовами кредитування. Терміни надання чергового траншу кредиту офіційному Мінську будуть залежати від висновків експертів ЄАБР. Згідно з раніше затвердженим графіком, білоруська сторона може отримати в 2012 році 800 млн доларів з коштів АКФ.
Як повідомлялося, Білорусія не отримала у термін третій транш кредиту Антикризового фонду ЄврАзЕС в обсязі 440 млн доларів, не виконавши вимог щодо посилення грошово-кредитної політики.
Другий транш кредиту АКФ у розмірі 440 млн доларів республіка отримала 30 грудня, перший в розмірі 800 млн - 21 червня 2011 року. Загальний обсяг кредиту становить 3 млрд доларів, ставка - 4,1% річних. Кошти надаються на 10 років з трирічним мораторієм на погашення основного боргу. Кредит виділяється шістьма траншами в 2011-2013 роках, умовою його надання є виконання офіційними Мінськом програми економічних реформ, включаючи приватизацію держвласності, посилення кредитно-грошової політики.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас