По Україні катався кочовий цех з виробництва "лівої" горілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По Україні катався кочовий цех з виробництва "лівої" горілки

Кримінал
524
Співробітники УСБУ у Вінницькій області припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції в Жашківському районі Черкаської області.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі УСБУ у Вінницькій області.
У прес-службі розповіли, що цех діяв протягом півроку, і кожні 2-3 тижні переміщався по областях України, в тому числі він діяв і у Вінницькій області. Цеховики всякий раз демонтували обладнання і, замітаючи сліди, переїжджали на нове місце. Для підпільного виробничого цеху використовували порожні приміщення колишніх зернових складів, а готову продукцію вивозили, і дрібним оптом реалізовували в торговельних точках декількох областей. Процес виробництва здійснювався в цеху з сучасним потужним обладнанням, яке забезпечувало можливість масового виробництва. За одну добу виготовлялося понад 10 тисяч пляшок горілки.
Під час огляду підпільного виробництва було затримано шість осіб, виявлено промислове обладнання, вилучено близько 160 тисяч фальшивих акцизних марок, 5 тонн спирту, 600 ящиків готової продукції і майже 40 тисяч підготовлених пляшок в поліетиленовій упаковці. В той же день в місті Тетієві Київської області виявлено ще одне складське приміщення, в якому власник цеху влаштував перевалочний пункт, - зберігав перед подальшим транспортуванням спирт і горілку.
За матеріалами СБУ податковими органами порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2, 3 ст.204 Кримінального кодексу України - незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, яке карається позбавленням волі на термін від 5 до 10 років з вилученням та знищенням виготовленого та з конфіскацією обладнання. Начальник цеху заарештований.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас