Світовий банк оголосив трьох кандидатів на пост президента організації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк оголосив трьох кандидатів на пост президента організації

143
Світовий банк оголосив імена трьох кандидатів на пост голови міжнародної фінансової організації, який покидає Роберт Зеллік.
Сполучені Штати раніше в ролі кандидата висунули на цю посаду президента Дартмутського коледжу, експерта в галузі охорони здоров'я південнокорейського походження Джима Юн Кіма. Двома іншими кандидатами від країн стали міністр фінансів Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала і екс-міністр фінансів Колумбії Хосе Антоніо Окампо, передає BBC.
Традиційно головою Світового банку призначається кандидат від США. ПАР, Нігерія і Ангола оскаржують зараз це. У їхній спільній заяві йдеться, що призначення наступного президента Світового банку має бути відкритим, прозорим, а вибір має бути зроблений на основі заслуг кандидата.
Чинний голова Світового банку Роберт Зеллік піде зі свого поста після закінчення терміну дії п'ятирічного контракту - в кінці червня 2012 року. Зеллік обіймає пост голови Світового банку протягом п'яти років. За цей час організація надала рекордну фінансову допомогу країнам, що розвиваються, в розмірі 247 млрд дол. Крім того, банк провів перше загальне збільшення капіталу за 20 років.
Світовий банк є одним із джерел фінансової і технічної допомоги, що надається країнам, що розвиваються. Світовий банк складається з двох організацій розвитку, що належать 187 країнам - членам МБРР і МАР. Мета МБРР - скорочення масштабів бідності в країнах з середнім рівнем доходу і в кредитоспроможних країнах з низьким рівнем доходу, в той час як увага МАР зосереджена на найбідніших країнах світу. Штаб-квартира заснованого в 1944 р. Світового банку розташована у Вашингтоні (США). У Світовому банку, що має понад 100 представництв по всьому світу, працюють понад 10 тис. осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас