Росія буде обмінюватися податковою інформацією з Італією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія буде обмінюватися податковою інформацією з Італією

133
Держдума ратифікувала протокол, що вносить зміни в російсько-італійську конвенцію про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та капітал і про запобігання ухиленню від оподаткування.
Статс-секретар, заступник міністра фінансів РФ Сергій Шаталов, представляючи документ, повідомив про нову редакцію статті, присвяченої обміну інформацією для податкових цілей. "Вона істотно розширена і дозволяє двом державам обмінюватися інформацією щодо всіх податків, в тому числі щодо ПДВ, і дозволяє отримувати ту інформацію, яка є у кожної з держав або в банках, наприклад, які знаходяться в цих державах", - уточнив він.
Відповідаючи на запитання депутатів, статс-секретар підкреслив, що закон про банківську таємницю не скасовується. За його словами, в документі досить детально описується, як і за яких обставин така інформація може бути отримана. "Це означає, що і поправки в наше російське законодавство, якщо такі поправки вноситимуться щодо банківської діяльності, теж будуть застосовуватися, - сказав Шаталов. - У італійців проблем з наданням нам тієї інформації про платників податків, яка є в банках, нема".
Протокол, підписаний в італійському Лечче 13 червня 2009 р. і внесений на ратифікацію урядом РФ, спрямований на підвищення якості інформаційної взаємодії податкових органів двох країн. Обмін податковою інформацією тепер відбуватиметься не тільки за прямими податками, до яких відносяться податок на прибуток, податок на доходи тощо, а й за непрямими податками, таким як ПДВ. Основна мета внесених змін - запобігання ухилення від сплати податків, можливих зловживань та використання незаконних схем повернення податку з бюджетів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас