В Японії розслідують пропажу 1,8 млрд доларів з пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії розслідують пропажу 1,8 млрд доларів з пенсійного фонду

Казна та Політика
214
Великомасштабна перевірка фінансової діяльності японської компанії AIJ, яка недорахувалася майже 150 млрд ієн (1,8 млрд доларів) довірених їй пенсійних коштів почалася в п'ятницю співробітниками місцевої Комісії з нагляду за операціями з акціями та цінними паперами. Приводом для перевірки стала підозра в підробці фінансової звітності та обмані клієнтів.
Пенсійний фонд AIJ декларував, що зумів збільшити довірені вкладниками 150 млрд ієн до 200 млрд (2,4 млрд доларів). Скандал навколо компанії вибухнув на початку березня поточного року, коли з'ясувалося, що більша частина коштів, заявлених фондом, безслідно зникла. В даний час на рахунках компанії залишилося лише 8 млрд ієн (приблизно 96 млн доларів).
В пенсійний фонд, у керівництві якого близько десяти відставних державних функціонерів, вклали кошти понад 90 великих і середніх компаній. Від фінансових проблем AIJ, за оцінками комісії, постраждають 880 тис. осіб.
Комісія підозрює, що кілька останніх років компанія існувала за принципом «велосипеда», коли на виплату пенсій направлялися кошти від знову укладених контрактів. Щоб приховати справжній стан справ фонду, його керівництво імовірно підробляло записи в бухгалтерських звітах і рапортувало про успішні і вигідні фінансові операції.
Як очікується, результатом перевірки стане подача позову до слідчих органів для з'ясування всіх обставин справи.
Скандал навколо AIJ викликав питання про ступінь прозорості подібних компаній, що спонукало державні фінансові органи до перевірки 265 пенсійних фондів по всій Японії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас