Український суд відсудив у Дерипаски Запорізький алюмінієвий комбінат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український суд відсудив у Дерипаски Запорізький алюмінієвий комбінат

463
Господарський суд Києва повернув контрольний пакет акцій Запорізького алюмінієвого комбінату Україні.
"За позовом Генеральної прокуратури України господарським судом міста Києва прийнято рішення про розірвання договорів купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ЗАлК" у кількості 423,5 млн простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн кожна, що становить 68,01% статутного фонду товариства, укладених між Фондом державного майна України і ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" і між ним і компанією Velbay Holdings Limited (Кіпр)", - цитує Інтерфакс-Україна прес-службу Генеральної прокуратури.
Тепер даний пакет акцій повернуто державі в особі Фонду державного майна України. Госпсуд Києва погодився з доводами Генеральної прокуратури про те, що у зв'язку з розірванням за ініціативою ЗАлКу кредитної угоди щодо рефінансування інвестором заборгованості товариства в сумі $75,5 млн були істотно порушені майнові інтереси держави.
Нагадаємо, тяжба навколо комбінату триває вже другий рік. У 2011 році суд уже приймав рішення повернути комбінат у держвласність, однак Вищий госпсуд відразу ж скасував рішення нижчої інстанції.
Запорізький алюмінієвий комбінат - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію, приблизна потужність 100 тис. т на рік. Він входить до групи "РусАл" російського бізнесмена-олігарха Олега Дерипаски.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас