Туск: Польща інвестувала в підготовку до Євро-2012 30,6 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туск: Польща інвестувала в підготовку до Євро-2012 30,6 млрд дол.

Казна та Політика
160
Загальна вартість польських інвестицій в підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року перевищує 95 млрд злотих ($ 30,6 млрд).
Як повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012", про це повідомив в четвер прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск на зустрічі з главою українського уряду Миколою Азаровим.
За 78 днів до початку турніру більшість з 83 великих інвестиційних проектів з розвитку інфраструктури в Польщі майже завершені. Крім чотирьох зданих стадіонів, до турніру підготовлені сучасні аеропорти в чотирьох приймаючих містах, перебудовані вокзали у Варшаві, Познані та Вроцлаві. У той же час, з тих чи інших причин частину запланованих проектів Польща не встигне завершити до початку Євро-2012. Це стосується, перш за все, кількох дорожніх проектів.
Зараз Польща зосередилася на підготовці організаційній, медичній складових і на питаннях безпеки, а також програмі зайнятості великих мас вболівальників під час чемпіонату.
Завдяки Євро-2012 по всій країні буде модернізована 71 залізнична станція, включаючи Познань, Вроцлав, Варшаву Центральну і Східну Варшаву. Чимало робіт з реконструкції шляхів буде продовжено і після чемпіонату.
Що стосується питань безпеки, то за правопорядком на час Євро-2012 будуть стежити понад 9000 польських поліцейських.
На будівництво інфраструктури до Євро-2012 Україна вже витратила 35 млрд грн, що навряд чи окупиться лише за рахунок футбольного чемпіонату, заявляє президент України Віктор Янукович.
"Скільки ми заробимо - ще не відомо. Вклали ми у всю інфраструктуру близько 35-ти млрд грн. Це не окупиться за один чемпіонат, але буде служити не одному поколінню", - сказав В.Янукович на зустрічі з керівниками релігійних організацій в середу в Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас