В США пройде День без інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США пройде День без інтернету

49
У США сьогодні пройде "Національний день відключення від Інтернету". Той, хто хоче взяти участь в акції, повинен пообіцяти вимкнути комп'ютер, смартфон і інші пристрої, не перевіряти електронну пошту і не заходити в Facebook.
Як передають "Вести", "утримання від Мережі" розпочнеться після заходу сонця в п'ятницю, 23 березня, і триватиме протягом доби.
Ідею проведення такої акції висунула некомерційна організація Reboot.
Американці, які на добу відгородять себе від Мережі, підуть на велику жертву. Як показало нещодавнє дослідження Boston Consulting Group, Інтернет став настільки невід'ємною частиною життя людей, що 21% жителів США вважали за краще б відмовитися від сексу протягом усього року, ніж від можливості вийти в Мережу (у Японії таких знайшлося б 56%). Крім того, 69% опитаних погодилися б прожити рік без кави, 77% - без шоколаду, а 7% - без можливості прийняти душ.
Додамо, що близько 2,1 млрд користувачів інтернету було зафіксовано по всьому світу в 2011 році, практично половина з них - жителі азіатських країн. Такі дані наведені за підсумками глобального дослідження аналітичної компанії The Royal Pingdom.
Число веб-сайтів в інтернеті на кінець 2011 року становило понад 555 млн. Причому близько 300 млн з них з'явилися саме в минулому році.
Кількість акаунтів електронної пошти, яка на кінець 2011 року склала 3,15 млрд, що приблизно в 1,5 рази перевищує загальне число користувачів. Середньостатистичний користувач електронної пошти, який працює в якійсь компанії, отримує і відправляє близько 112 листів на день. При цьому понад 70% загального трафіку електронної пошти по всьому світу складає спам.
Серед соціальних мереж лідером по числу користувачів залишається Facebook, що налічує більш ніж 800 млн акаунтів, 200 з яких були створені в 2011 році. У сервісі мікроблогів Twitter налічується 225 млн акаунтів, а за день всі користувачі сервісу відправляють близько 250 млн твітів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас