ЄС заборонила в'їзд з Білорусі бізнесменам, пов'язаним з Лукашенком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС заборонила в'їзд з Білорусі бізнесменам, пов'язаним з Лукашенком

220
Країни ЄС прийняли сьогодні рішення застосувати санкції до двох білоруських бізнесменів, один з яких дружив з президентом Олександром Лукашенком, за даними дипломатів.
Уряди країн ЄС розширенням санкцій до Білорусі мають намір змусити Лукашенка дотримуватися прав людини і звільнити політичних ув'язнених.
В цілому санкції застосують до 12 людей. Водночас європейські компанії припинять вести справи з 29 громадянами Білорусі, більшість яких так чи інакше пов'язані з одним з "нев'їзних" бізнесменів Юрієм Чижем.
При цьому серед людей, яким заборонили в'їзд до країн Євросоюзу, називають Юрія Чижа, одного з найбільших підприємців в країні з жорстко контрольованою економічною активністю і особистого друга Лукашенка.
Санкції ЄС наберуть чинності 23 березня, коли список буде опублікований.
Нагадаємо, з кінця лютого відносини Мінська з Євросоюзом перебувають у найгіршому за останні десять років стані. На попереднє розширення санкцій в Білорусі відреагували рекомендацією послу Польщі та голові представництва Євросоюзу покинути країну. У відповідь країни ЄС відкликали всіх своїх послів з Білорусі.
Як повідомлялося, Мінськ і Євросоюз посварилися після нетривалого періоду потепління відносин через жорсткий розгін опозиційних протестів проти переобрання Лукашенка на четвертий президентський термін у грудні 2010 року.
Раніше повідомлялося, що в даний час до списку входять вже 227 осіб, яким заборонено в'їзд до країн Євросоюзу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас