Робот-перукар вперше підстриг людину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робот-перукар вперше підстриг людину

71
Інженери компанії Intelligent Automation Inc. (IAI), що спеціалізується на системах штучного інтелекту, провели випробування не зовсім звичайного робота. Машина з трьома кінцівками на якийсь час стала перукарем і підстригла добровольця.
Робот під назвою Multi-Arm Unmanned Ground Vehicle ("багаторука безпілотна наземна машина") спочатку проектувався для прикладних функцій. За словами конструкторів, машина здатна поводитися з простими слюсарними інструментами, зав'язувати вузли, зламувати замки на дверях та проводити інспекцію важкодоступних ділянок, передає Infox.
Головною конструктивною особливістю машини є три її кінцівки на шарнірах з великим ступенем свободи. В теорії такі кінцівки здатні виконувати більше функцій, ніж руки людини, але на практиці до цього виявилося досить далеко.
Під час випробувань робот діяв не самостійно, а управлявся оператором. Справа в тому, що випробовувалася сама система маніпуляторів, а не штучний інтелект машини. Роботу за допомогою тріммера вдалося поголити голову піддослідного, ось тільки результат нагадав швидше панківську зачіску, ніж роботу перукаря-професіонала. Ножиці роботу поки не довірили - це було б дуже небезпечно для випробувача.
Проте, інженери залишилися задоволені випробуванням, зазначивши, що конструкція маніпуляторів робота дозволила б і повністю поголити людину, тільки весь процес зайняв би надто багато часу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас