Хорошковський: Сидіти в шпагаті достатньо незручно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Сидіти в шпагаті достатньо незручно

Казна та Політика
943
Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський заявляє, що якщо Митному союзу не підходить формула "3+1", Україна зосередиться на євроінтеграції.
Про це він сказав в інтерв'ю Комсомольській правді в Україні.
"Вона (формула) не цікава ні Росії, ні іншим учасникам Митного союзу. Формула "3+1" пропонувала можливе, часткове приєднання до низки угод, які не суперечать нашим основним завдання, але позиція членів МС проста: або з нами, або без нас", - сказав він.
Відповідаючи на запитання, чи є ще якісь варіанти в України, він відповів: "У нас завжди є варіанти, але в даному випадку наша стратегія - Європейський союз - виражена не тільки в наших бажаннях, а й в законодавстві".
Відповідаючи на запитання, про те, що в 2015 році Росія збирається створити Євразійський союз, який може стати противагою ЄС. Він сказав:
"Наш вибір закріплений законодавчо (євроінтеграція). Це рішення, яке приймає президент України відповідно до повноважень глави держави".
"Моя думка - сидіти на шпагаті досить незручно, тому нам необхідно якомога швидше адаптувати наше законодавство і можливості під визначення цілі", - додав він.
Говорячи про додаткові ринки збуту на той випадок, якщо буду проблеми з Митним союзом, Хорошковський сказав:
"Бізнес швидко перебудовується. Я не буду зараз аналізувати по кожному окремому товару, але мова йде про платоспроможні ринки Європи, США, Азії. Ми вже сьогодні присутні на них. Якщо життя нас змусить, будемо розширювати свою нішу в цих країнах".
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас