Американці заборгували за освітніми кредитами понад 1 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці заборгували за освітніми кредитами понад 1 трлн доларів

284
Сума, яку американці повинні виплатити за освітніми кредитами, в кінці 2011 року перевищила 1 трлн доларів. Як підкреслюється у публікації The Wall Street Journal, це значно більше, ніж вважалося раніше.
Нові дані були оприлюднені 21 березня державним агентством із захисту прав споживачів фінансових послуг (CFPB). Раніше Федеральний резервний банк Нью-Йорка давав оцінку, яка була на 16% нижче нинішньої.
Агентство назвало декілька причин, чому ця сума зростає. Зросло число американців, які вирішили отримати вищу освіту замість того, щоб опинитися на ринку праці в період високого безробіття. Вузи підвищують плату за навчання, посилаючись на скорочення державного фінансування. Крім того, відсотки за колишніми кредитами зростають через те, що багато колишніх студентів не можуть вчасно внести потрібні суми у зв'язку з фінансовими проблемами.
Питання виплати кредитів за навчання стало в США політичним. Його порушують, зокрема, учасники руху "Захопи Уолл-стріт". У жовтні 2011 року президент Барак Обама заявив про намір знизити обсяг платежів, які американці повинні робити за цими кредитами. За його словами, борг середньостатистичного студента після закінчення вузу становить 24 тис. доларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас