Апеляцію Луценка розглянуть у квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляцію Луценка розглянуть у квітні

Кримінал
77
Апеляційний суд міста Києва розгляне скаргу екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на вирок Печерського районного суду міста Києва в квітні.
Як повідомили в прес-службі "Народної самооборони", таку думку висловив адвокат екс-міністра Олексій Баганець.
За його словами, зараз складно прогнозувати, коли Апеляційний суд Києва розпочне розгляд скарги екс-міністра на рішення Печерського райсуду м. Києва - адвокату два дні тому прийшло повідомлення суду, що він має право ознайомитися з апеляціями інших адвокатів у справі.
"Тобто, для ознайомлення апеляцій захиснику надається три дні. Крім того, прокурори повинні представити суду свої заперечення", - підкреслив Баганець. "Відповідно до закону, апеляційний суд має право розглядати апеляцію протягом трьох місяців, але не пізніше. Але закон також говорить, що районний суд повинен надати справу для апеляційного суду не пізніше, ніж за місяць до закінчення тримісячного терміну", - пояснив адвокат.
"Тобто розгляд скарги може відбуватися протягом трьох місяців. Хоча, як на мене, це все одно буде прискорено. Тому що 17 квітня починається розгляд Європейським судом позову Юрія Луценка на незаконне затримання та арешт. Тому я думаю, що в квітні вони розглянуть нашу апеляцію. Це мій прогноз", - пояснив Баганець.
Разом з тим він висловив упевненість, що висновок Європейського суду з прав людини буде однозначно позитивним і позовні вимоги Луценка будуть задоволені.
"Якщо позовні вимоги будуть задоволені і рішення суду не набере чинності, тобто Луценко не буде засуджений, а щодо нього буде залишатися чинною постанова суду про взяття під варту, то його зобов'язані звільнити з-під варти", - підкреслив Баганець.
27 лютого суд засудив Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас