США нарощують вкладення у бонди банків Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США нарощують вкладення у бонди банків Європи

Казна та Політика
254
За підсумками лютого американські інвестори наростили власні вкладення в корпоративні боргові папери європейських фінансових інститутів на 21%.
Відповідні дані наводять у своєму дослідженні аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings. Як наголошується в повідомленні компанії, сумарний обсяг корпоративних бондів банків єврозони на балансах світових фондів грошового ринку в даний час оцінюється в 664 млрд доларів. Причому 13,4% цієї суми припадає саме на вкладення з боку США.
Подібна динаміка, вважають фахівці, є свідченням зміцнення довіри ринку в банківському сектору Старого світу. В минулому році фонди грошового ринку виводили кошти з боргового ринку Європи, включаючи і відтік капіталу з приватного сектора. Проте, останні досягнення європейської влади в боротьбі з борговою рецесією змогли змінити ставлення до фінансових організацій в очах гравців.
Почасти цьому сприяли два раунди зі стимулювання активності на безбанківському ринку з боку Європейського Центробанку. Обидва раунди LTRO проводилися з паузою на два місяці. Перша порція дешевої ліквідності прийшла на ринок в кінці грудня: тоді відомство Маріо Драгі винесло на ринок 490 млрд євро у вигляді трирічних кредитів під "смішну" ставку 1% річних.
Другий етап LTRO припав на останні числа лютого: центробанку вдалося продати на ринку кредитів на загальну суму 529,5 млрд євро. Всього в розміщенні взяли участь більше 800 банків із загальної кількості 2 тис. 267 компаній.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас