Fitch: Бюджет Великобританії на 2012 рік не вплине на рейтинг країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Бюджет Великобританії на 2012 рік не вплине на рейтинг країни

Казна та Політика
353
Бюджет Великобританії на 2012 рік та останні економічні прогнози Бюро національної статистики (Office for National Statistics, ONS) країни підтверджують очікування міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings про те, що уряд країни продовжить дотримуватися стратегії зі скорочення дефіциту бюджету, висвітленої раніше, йдеться в повідомленні агентства.
"На цьому тлі бюджет 2012 року не вплине на думку Fitch про те, що рейтинг Великобританії на позначці "AAA" виправданий, але слабо захищений від економічних шоків", - заявило агентство.
Fitch додало, що бюджет країни на 2012 рік є нейтральним, а прогнози щодо держзапозичень і боргу кращі від осінніх оцінок.
Канцлер Казначейства Великобританії (міністр фінансів) Джордж Осборн, виступаючи в парламенті з бюджетним посланням, заявив в середу, що зростання ВВП Великобританії в 2012 році очікується на рівні 0,8%, а інфляція за підсумками року складе 2,8%. У листопаді 2011 року влада країни очікувала значення ВВП в поточному році на рівні 0,7%.
Також Осборн вважає, що бюджетний дефіцит, який в даний час знаходиться на позначці більше 11% ВВП, продовжить зниження і в наступному році досягне 7,6%. Він підтвердив прихильність коаліційного уряду Великобританії зниженню рівня бюджетного дефіциту та державних запозичень для його покриття.
14 березня 2012 р. агентство підтвердило рейтинг Великобританії на найвищій позначці "ААА" на тлі прогресу влади в процесі скорочення дефіциту бюджету. Однак прогноз щодо рейтингу був переглянутий на негативний зі стабільного на тлі обмеженого бюджетного простору для поглинання можливих у майбутньому економічних шоків.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас