Лук'янов: Розплачуючись з Росією рублями, можна виграти на курсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лук'янов: Розплачуючись з Росією рублями, можна виграти на курсі

Валюта
252
При зміні ринкової кон'юнктури, як тільки відбувається перевищення рублів на ринку над доларами, відразу курс рубля відносно долара грає, і Україна на цій різниці цілком може вигравати.
Про це в інтерв'ю УНН, коментуючи заяву глави НБУ Сергія Арбузова про вигоду розрахунку за газ російськими рублями, заявив народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов.
"Дійсно рубль набагато більш волатильна валюта (нестабільність ринкової кон'юнктури, попиту, цін, що часто відбувається через нездатність активів швидко продаватися за ціною, близькою до ринкової) і менш стабільна, менш стійка, більш схильна до інфляції, ніж долар", - сказав регіонал.
Лук'янов також зазначив, що в Україні при можливості вибору оплати за російський газ частина в доларах, частина в рублях, завжди є можливість при вигідних для нас курсах перейти на розрахунок у рублях і більшу частину контракту оплатити рублями. "Таким чином у нас є можливість отримати додаткову вигоду. В цьому головний банкір України правий на 100%", - підкреслив парламентарій.
Він пояснив, що при коливанні рубля, при зміні ринкової кон'юнктури тільки відбувається перевищення рублів на ринку над доларами, відразу курс рубля відносно долара грає. "І ми на цій різниці цілком можемо вигравати", - резюмував регіонал.
Нагадаємо, вчора глава НБУ Сергій Арбузов повідомив, що в додатковій угоді до контракту на поставчання російського газу між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" не зафіксовані пропорції сплати за газ рублями і доларами США. Ця величина буде визначатися з урахуванням НАК "Нафтогаз України", також буде застосовуватися комбінований підхід до проведення розрахунків.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас