Аналітики перевірили стійкість банків ЄС за американською методикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики перевірили стійкість банків ЄС за американською методикою

Казна та Політика
290
Найбільші європейські банки відповідають вимогам, які висуває Федеральна резервна система (ФРС) США до американських фінансових організацій. Про це з посиланням на підрахунки Barclays пише The New York Times.
Аналітики провели 14 найбільших банків ЄС, в числі яких опинилися HSBC, Banco Santander і Deutsche Bank. На думку експертів, у всіх фінорганізацій достатній рівень капіталу, щоб відповідати вимогам ФРС.
Фінансові регулятори проводять стрес-тести, щоб визначити, чи готові банки до погіршення ситуації в економіці. Піл час останньої перевірки ФРС США 4 з 19 великих фінорганізацій - Citigroup, Ally Bank, Sun Trust і MetLife Bank - не пройшли тест. В якості сценаріїв погіршення економічного розвитку розглядалися, зокрема, зниження ВВП, різке зростання безробіття і падіння цін на нерухомість.
Результати останнього тесту в ЄС показали, що європейським банкам потрібно скоротити бонуси, а також позбутися непрофільних та неприбуткових активів. За оцінкою Європейського банківського управління (European Banking Authority, EBA), банкам ЄС потрібно додатково залучити майже 115 млрд євро для захисту від можливих фінансових потрясінь.
Побоювання європейського регулятора пов'язані в основному з великою кількістю держоблігацій на балансах фінустанов. На тлі боргової кризи багатьом банкам уже довелося списати частину вартості знецінених бондів. Зокрема, після останньої перевірки сума, яку банкам рекомендували залучити, збільшилася на 8 млрд євро саме через падіння вартості облігацій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас