Військовим на 50% піднімуть зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Військовим на 50% піднімуть зарплати

Казна та Політика
1255
Посадові оклади військовослужбовців в 2012 році зростуть в середньому на 55 відсотків, а обсяг фінансування житлового будівництва для потреб армії в порівнянні з минулим роком вже збільшився майже втричі.
Про це з трибуни Верховної Ради в середу, 21 березня, повідомив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Олександр Кузьмук.
"У запропонованому президентом України переліку реформ одна з головних - реформування Збройних сил. Серед основних її пріоритетів - збереження і зміцнення кадрового потенціалу, проте навіть найсучасніше озброєння і високі технології будуть марними без висококласних фахівців", - цитує слова політика прес-служба Партії регіонів.
За його словами, ще два роки тому "опіка армією" обмежувалася проголошенням декларацій та порожніх обіцянок: "Старі програми з питань оборони, в тому числі в аспекті вирішення соціальних проблем військовослужбовців, були провалені. Таке ставлення до проблем ВСУ призвело до падіння престижу військової служби і, як наслідок, зростання дострокового звільнення офіцерів. На сьогодні цю тенденцію вдалося зупинити".
Разом з тим, як стверджує Кузьмук, для подолання негативних явищ тільки в цьому році за дорученням Верховного Головнокомандуючого, незважаючи на гострі проблеми, вже реалізовано низку важливих заходів: так, майже втричі в порівнянні з минулим роком збільшено обсяг фінансування житлового будівництва, підвищено в два з половиною рази розмір винагороди українським миротворцям.
"Це лише перший прояв. В цілому ж президент визначив широкий комплекс відомих завдань, зокрема, підвищення в цьому році в середньому на 55 відсотків посадових окладів військовослужбовців. Належна увага приділяється поліпшенню добробуту військових пенсіонерів", - зазначив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас