Бернанке: Золотий стандарт обмежує можливості держави впливати на економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Золотий стандарт обмежує можливості держави впливати на економіку

Казна та Політика
2848
Золотий стандарт обмежує можливості держави впливати на економіку. Таку думку висловив глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке на відкритій лекції в Університеті Джорджа Вашингтона. Так як золотий стандарт регулює кількість грошової маси, то у Центрального банку немає великих можливостей використовувати монетарну політику з метою стабілізувати економіку, сказав він. При золотому стандарті для періоду економічної стабільності характерна ситуація, за якої грошова маса збільшується, у той час як облікова ставка зменшується - протилежне тому, що центральні банки роблять сьогодні, відзначив глава ФРС.
Глава ФРС у своєму виступі не став торкатися перспектив американської економіки, проте зробив невелике зауваження про неприпустимість поспішної зміни курсу ФРС.
Виступ Бернанке частково є відповіддю на пропозиції прихильників введення золотого стандарту і розпуску Федеральної резервної системи. Одним з найбільш яскравих критиків ФРС є кандидат в президенти Рон Пол, передає Reuters.
Велика частина економістів позитивно оцінює діяльність ФРС, проте деякі дорікають фінансистам і самому Бернанке в неувазі до недоліків фінансової системи, а також в недооцінці масштабів кризи 2007-2009 років.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас