Колишньому кримському спікеру дали умовний термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишньому кримському спікеру дали умовний термін

Кримінал
327
Комунарський райсуд Запоріжжя засудив колишнього кримського спікера Анатолія Гриценка до 2 років "умовно" і звільнив його в залі суду.
Як повідомив кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Гриценко визнаний винним у незаконній виплаті матеріальної допомоги працівникам районної адміністрації Криму в 2002 році, а також частково винним в незаконній передачі земель радгоспу "Азовський".
Суд засудив Гриценка до двох років позбавлення волі, проте за однією статтею покарання скасовано у зв'язку із закінченням терміну давності, за другою статтею - Гриценко засуджений до двох років позбавлення волі з відстроченням. Екс-спікеру кримського парламенту змінений запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд.
Як повідомлялося, депутат кримського парламенту Гриценко (фракція Партії регіонів), який раніше обіймав пост спікера Верховної Ради Криму, затриманий правоохоронними органами 24 січня 2011 р. Він звинувачується в злочинах, передбачених ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), а також ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).
27 січня 2011 р. Центральний районний суд Сімферополя обрав екс-главі кримського парламенту запобіжний захід у виді арешту.
7 вересня Комунарський райсуд Запоріжжя приступив до попереднього слухання кримінальної справи, порушеної стосовно Гриценка. Екс-голова кримського парламенту звинувачений у земельних махінаціях: перевищенні повноважень при вилученні понад 4,8 тис. гектарів землі у військового радгоспу "Азовський", а також у перевищенні влади при виділенні земель комерційному підприємству. Захист підсудного попросив суд закрити кримінальну справу і звільнити підсудного з-під варти, але суд не задовольнив клопотання захисту і залишив Гриценка під вартою.
26 вересня суд оголосив обвинувальний висновок у справі Гриценка, в якому він був звинувачений у скоєнні трьох епізодів злочинів: протиправного припинення військового радгоспу "Азовський" права користування земельною ділянкою площею 4,8 га (збиток понад 24,6 млн грн), перевищення влади при виділенні земель комерційному підприємству (збитків майже 370 тис. грн), порушення встановленого порядку виплати матеріальної допомоги працівникам райадміністрації на загальну суму близько 46 тис. грн.
Гриценко заявив суду, що справа проти нього сфальсифікована й зі звинуваченнями на свою адресу він не згоден. Адвокат підсудного Алла Кошенко заявила, що "захист не згоден з обвинувальним висновком прокуратури, оскільки в справі існують документи з доказами невинності Гриценка".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас