Путін запропонував Януковичу синхронно підписати договір про ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін запропонував Януковичу синхронно підписати договір про ЗВТ

Казна та Політика
677
Президенти Росії і України можуть одночасно поставити підпис під договором про зону вільної торгівлі, якщо український парламент встигне завершити ратифікацію.
Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін під час зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, передає ИТАР-ТАСС.
"Ми плануємо з колегами завершити ратифікацію - закон про ратифікацію направлений до Держдуми, і розраховую, що на цьому тижні рішення буде прийнято, - сказав він. - Якби українські колеги зробили те ж саме в Раді, то ми могли б синхронно підписати".
"Працюємо, ми обов'язково будемо це питання вирішувати", - підтвердив Янукович.
Раніше депутати Держдуми на засіданні проголосували за ратифікацію договору про зону вільної торгівлі.
Угоду підписали голови восьми держав - учасниць СНД. Це Вірменія, Білорусія, Казахстан, Киргизія, Молдавія, Таджикистан, Україна і Росія.
Договором передбачено незастосування митних зборів щодо експорту та імпорту товарів, що походять з митних територій сторін, які уклали угоду, зведені до мінімуму винятки з номенклатури товарів, до яких застосовуються імпортні мита.
Крім того, поряд з положеннями про скасування імпортних мит угодою передбачаються зобов'язання сторін, що гарантують недискримінаційне застосування правил нетарифного регулювання, надання національного режиму, а також відповідні світовій практиці правила субсидування.
З моменту ратифікації договір замінює низку чинних угод між державами - учасниками СНД.
Договір набирає чинності після закінчення 30 днів з дати отримання депозитарієм третього повідомлення про виконання його сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання договором чинності. Угода укладається на невизначений термін.
Відзначимо, спікер Верховної Ради України Володимир Литвин говорив про необхідність одночасної ратифікації договору про ЗВТ в парламентах України та Росії.
У свою чергу, голова фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов заявив, що Верховна Рада ще не готова ратифікувати разом з Держдумою РФ угоду про ЗВТ з країнами СНД. 18 березня Віктор Янукович заявив, що договір практично готовий до ратифікації українською стороною.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас