Саудівська Аравія готова до співробітництва для зниження цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія готова до співробітництва для зниження цін на нафту

Енергетика
190
Саудівська Аравія заявила про готовність або поодинці, або спільно з членами Ради співробітництва арабських держав Перської затоки або ОПЕК почати дії, спрямовані на повернення світових цін на нафту до "справедливого рівня".
Як повідомляє телеканал "Аль-Джазіра", таку заяву зробив міністр культури та інформації Саудівської Аравії Абдулазіз Мухіддін Ходжа після засідання кабінету міністрів. За його словами, його учасники підкреслювали необхідність співробітництва в справі забезпечення надійних поставок нафти і стабілізації ринків в інтересах виробників і споживачів.
Міністр заявив також про готовність королівства до співпраці з країнами-споживачами, в тому числі і через Міжнародне енергетичне агентство, для забезпечення надійних поставок нафти.
Раніше представники держав-виробників нафти називали "справедливою" ціною для нафти рівень $80 - $100 за барель.
Телеканал нагадує, що Саудівська Аравія - єдиний у світі виробник нафти, що має резервні потужності для достатнього збільшення видобутку сировини. Видобуваючи в даний час близько 10 млн барелів на добу (б/д), Ер-Ріяд заявляє про можливість збільшити цей показник до 12,5 млн б/д.
Іран, який знаходиться під загрозою зупинки видобутку нафти в результаті міжнародних санкцій, виробляє менше 3,5 млн б/д, з яких експортує на світові ринки близько 2,2 млн б/д.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас