Сьогодні запланована зустріч Януковича з Путіним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні запланована зустріч Януковича з Путіним

Енергетика
774
Сьогодні, 20 березня 2012 р., запланована зустріч Президента України Віктора Януковича з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.
Як повідомили в українському посольстві в Москві, очікується, що зустріч відбудеться в резиденції Ново-Огарьово.
У посольстві також уточнили, що візит Януковича в РФ 19-20 березня відбувається на офіційне запрошення Президента РФ Дмитра Медведєва, передає ВВС.
Напередодні Янукович брав участь у засіданні міждержавної ради Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕС), в якому Україна має статус спостерігача з травня 2002 р. Наголошувалося, що участь Президента України в цьому заході сприятиме подальшому розвитку взаємовигідного торговельно-економічного співробітництва в двосторонньому і багатосторонньому форматах.
Раніше Янукович заявив, що Україна поки не бачить підстав для інтеграції в ЄврАзЕС.
"Ми придивляємося до цього економічного утворення. Ми вітаємо кроки Росії, тому що це нелегкий шлях, і для цього потрібно мати велику політичну волю, щоб піти цим шляхом... Але ми не готові на сьогоднішній день дати конкретну відповідь. По-перше, цей інтеграційний процес - з нього Україна випала майже на 5 років... Оскільки ми дуже сильно відстали, нам, щоб процедурно увійти в цей процес - ми поки не розуміємо, як це зробимо... для нас ще незрозумілі умови. Ми не готові сьогодні сказати, наскільки інтеграція відповідає нашим національним інтересам... Ми поки не бачимо підстав до інтеграції", - зазначив Янукович.
ЄврАзЕС - міжнародна економічна організація, членами якої є Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Узбекистан. Державами-спостерігачами, крім України, є Вірменія і Молдова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас